Artikeln

Antidruktechnieken & Orthese

Heeft u pijnklachten of drukplekken bij het lopen? Antidruktechnieken kunnen hulp bieden. De antidruktechniek wordt gebruikt om pijnlijke drukplekken op te lossen of te verminderen.

De antidruktechniek wordt toegepast om de voetklachten te verlichten en waar mogelijk te verbeteren. Dit gebeurt door de pijnpunten aan de voet te ontlasten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vilt.

Er zijn verschillende soorten vilt voor diverse doeleinden. Tijdens een bezoek aan de pedicure in Eemnes, kijk ik samen met u naar de beste behandeling voor uw persoonlijke situatie.


Orthese

De antidruktechnieken kunnen ook dienen ter overbrugging naar een definitief hulpmiddel of orthese. Pedicure Voethulp kan voor u een orthese maken. Dit is een hulpstukje dat bedoeld is om een of meerdere drukplekken - voornamelijk aan, en tussen de tenen - te ontlasten.

De orthese bestaat uit zacht siliconenmateriaal en wordt volledig op maat gemaakt. De orthese kan in de ochtend tussen de tenen worden aangebracht en aan het eind van de dag weer worden weggehaald.

Doordat het siliconenstukje op maat wordt gemaakt, en van duurzaam materiaal is vervaardigd, kan de orthese lang mee. Dit in tegenstelling tot de confectie antidruk-middelen, die vaak binnen een paar weken weggegooid moeten worden.

Benieuwd of uw pijnklachten verholpen kunnen worden met antidruktechnieken of een orthese? Neem dan contact op via de contactpagina voor een intakegesprek.


Pedicure Voethulp kan oncologische voetverzorging verlenen.

Als medisch pedicure heb ik speciale bijscholing gevolgd om de voeten van kankerpatiënten te kunnen behandelen.

Kankerpatiënten kunnen door de ziekte, en de behandeling daarvan, te maken krijgen met bijwerkingen. Door de behandeling van chemotherapie of doelgerichte therapie kunnen verschillende problemen geven aan de nagels en de huid van de voeten.

Een van de bijwerkingen is bijvoorbeeld het hand-voetsyndroom. Door dit syndroom kunnen uw voeten rood worden, uitdrogen, verkleuren of zelfs zorgen voor huiduitslag. Maar het is ook mogelijk dat uw nagels ingroeien, dunner worden, scheuren, splijten of ribbels krijgen.


Pedicurebehandeling voor kankerpatiënten

Veel van deze klachten zijn te behandelen door een medisch pedicure, waarbij wordt gekeken naar manieren om de voeten in een zo goed mogelijke conditie te brengen.

Het is alleen niet aan te raden om zomaar een voetzorgtraject te ondergaan. Daarom kijk ik samen met u naar een passend behandeltraject waarin we een behandelplan opstellen. Vanzelfsprekend zullen we de pedicurebehandelingen aanpassen aan het behandelplan van uw oncoloog en in overleg met uw oncologische verpleegkundige.

Heeft u behoefte aan een intakegesprek? Neem dan contact met mij op via de contactpagina.