Medical Taping

Het concept van Medical Taping biedt vele mogelijkheden in de voetverzorging. De tapemethode wordt met succes toegepast bij onder andere het reguleren van een Hallux Valgus of een (hamer)teen. De resultaten zijn verbluffend. Ik gebruik het merk KT Tape.

Het Medical Taping Concept is een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

Medical tape is elastische tape,  die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken. Door uw spieren op die manier te behandelen wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd ofwel medical taping ondersteunt precies dat wat uw lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

Op de juiste manier aangebracht, zorgt de liftende werking van de tape voor een onmiddellijke drukvermindering waardoor bloedcirculatie en lymfeafvoer weer worden hersteld, de druk afneemt en de ervaren pijn onmiddellijk vermindert en de bewegingsmogelijkheden verbeteren.

De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de tape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.