Nagelaandoeningen

Nagelreparatie

Door beschadigingen of schimmels aan de nagel,  gespleten of (af) brokkelende nagels kunnen de teennagels er vaak minder sierlijk uitzien. Met de LCN Wild Pedique Silver Plus methode kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk hersteld worden door middel van een elastische teennagelgel die wekenlang goed blijft.  Door toevoeging van het “plus” en “ silver” component is deze anti bacterieel en te gebruiken bij mycosenagels.

Voor het maken van een prothese op de nagel, (gebroken nagels, stootnagels, ingroeiende nagels) maak ik gebruik van het product van NCM. De nagel geeft een mooi verzorgd resultaat, is lakbaar en overbrugt de periode totdat de natuurlijke nagel weer volledig aangegroeid is. Ook kan met deze methode een schimmelnagel tijdelijk opgefrist worden.

Stootnagel is een nagel die tegen de voorkant van de teentop stoot. Veelal ontstaat dit omdat een nagel door trauma er af is geweest. De druk van de nagel op de teentop is dan weg en de teentop krijgt de kans om omhoog te komen. De nieuwe nagel wil wel groeien, maar kan het niet en stoot dus steeds tegen de teentop aan. Ik kan met NCM een nagelreparatie doen, die de nieuwe nagel over de top heen begeleidt.

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels zijn nagels die de neiging hebben om door de huid te prikken, veroorzaken veel pijn en ongemak bij het lopen. Deze afwijking ontstaat vaak door te kort, verkeerd knippen van vaak de grote teennagel , verkeerd schoeisel en  strakke sokken. Als de nagel door de huid heen prikt is het een ingegroeide nagel met ontstekingsverschijnselen. Dit is een opgezette dikke rode teen, voelt warm aan, soms met pusvorming, en lopen gaat niet echt gemakkelijk meer. Mensen doen er verstandig aan eerst naar de huisarts te gaan. Als de ontsteking over is kan ik de nagel verder behandelen en in goede banen leiden.

Nagelbeugel

Wanneer een nagel blijvende ingroeiproblemen geeft kan er een nagelbeugel op de nagel geplaatst worden. De nagelbeugel zorgt ervoor dat de zijkanten van de nagel  uit de nagelwal getrokken wordt. Op deze manier wordt de nagel gedwongen om anders te groeien. Het plaatsen van de beugel is geheel pijnloos. Het beugeltje waar  Praktijk Voethulp mee werkt is een BS Quik Spange deze wordt met lijm vastgezet en groeit dan met de nagel mee.